ESTOIG PER A DOCUMENTS

Aquests dies he estat traginant els meus títols acadèmics amunt i avall. De fet qui es dedica a la meva professió ho fa sovint, ja que ens hem de presentar a convocatòries de l'administració i s'ha de justificar absolutament tot, i per descomptat la formació acadèmica.
Jo crec que qui va dissenyar els formats dels títols, el que diem una persona molt pràctica no era, i no els va fer més grans i complicats de transportar perquè no deurien existir mides de paper gegant. O sigui, que el nombre de convocatòries a les quals et presentes és proporcional al rebregament dels teus títols oficials, i al final ja són com una massa de paper arrugada on gairebé ja no s'hi pot llegir quins estudis has cursat.


Però jo sí que sóc una persona pràctica i polida a qui no li agrada el rebregament, i per això, ja fa dies que li donava voltes a un sistema per tal de poder transportar els documents sense problemes. Les meves companyes de convocatòries ho saben, perquè en un viatge en tren entre tots els documents doblegats, en bosses i carpetes gegants ho vam comentar.

Primer vaig pensar en fer-ho de cartró, però vaig deixar-ho còrrer perquè no ho veia gaire resistent. Després de donar voltes a diverses opcions vaig decidir que el millor seria fer-ho amb ampolles de plàstic reciclades. Però tenia un problema: com ho encaixo per a tancar-ho???, i els amics del Cavall Fort m'ho van acabar de solucionar. En la revista d'aquest mes proposen fer estoigs amb ampolles de plàstic tancant-les amb cremalleres!

Primer em vaig procurar unes ampolles de la mida dels documents, o sigui grans i que fossin maques.


I després de beure'm tota l'aigua, les vaig tallar a la mida dels títols amb unes tisores. Una servirà fer fer el cos del tub porta documents, i l'altra la tapa.


Una vegada tallades hi fem forats amb un punxó a mig centímetre de la vora i separats entre ells també mig centímetre. Aquests foradets ens serviran per a cosir la cremallera més fàcilment.




I ara ens procurem:
  • una cremallera de la mida del perímetre de les ampolles
  • fil una mica gruixut
  • una agulla per cosir
Podeu fer-ho del color que vulgueu, jo ho he fet de manera que contrasti, però si no ho voleu tan "canton",  podeu buscar una cremallera del mateix color de l'ampolla.



I som-hi, cosim la cremallera tancada, primer a una ampolla...


... i després a l'altra, ara sí amb la cremallera oberta.


Mireu com queda...


I ja ho tenim, un tub porta documents la mar de xulo i resistent!


Hem de mirar si hi podem posar els documents dintre i podem tancar-lo bé. De fet jo ja ho havia calculat abans de tallar les ampolles, però com que anava super justet no les tenia totes.


Però sí!!! Hi caben perfectament.


Ja podem tancar la cremallera i portar-los amunt i avall sense que s'arruguin. Ara només caldrà aprovar les convocatòries!


Jo ho he deixat tal qual, però si voleu podeu guarnir-lo amb cintes adhesives de colors com les que vam utilitzar per fer la Safata decorada amb washi tape o el Suport per a carregar el mòbil, posar-hi enganxines, cosir-hi botons de colors... això ja va a gust del consumidor.

Si ho feu amb ampolles petites us pot servir d'estoig per a llapis, o per al que volgueu. I si ho feu amb dos culs d'ampolla teniu una capseta o un moneder super original.

Què us sembla? Us animeu a fer-ne un?


8 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies Mònica, ara falta que surtin convocatòries per a poder-lo estrenar!

      Elimina
  2. Ei, tu no vens tot això que fas????? Segur que faries negoci doncs ho trobo increïble de pràctic! :)

    ResponElimina
  3. Tens un premi al meu blog. Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2013/07/premi-kreativ-blogger_29.html

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carmeta, quina il·lu!!!! Ara mateix passo i el recullo. Un petó!

      Elimina
  4. M'ha encantar el portadocuments!! Si et planteges fer-ne per encarreg...ja tens una clienta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha, no sé perquè, però sé que tu també vas amb títols amunt i avall bastant sovint.
      Un petó!

      Elimina