L'any passat vaig estar treballant amb uns companys magnífics, pencaires, resolutius, altruistes i col·laboradors de mena. Al acabar els projectes, la Sandra, amb l'excusa de "traspassar-nos el seu secret" ens va fer a cadascú una dedicatòria personalitzada que no té preu. I ara em direu, i quin era el secret que us va traspassar?, doncs la recepta de la "Coca de Llavaneres".
Així doncs, aquesta entrada la dedico al tots els companys i companyes i en especial a l'Equip de Ca n'Andalet, que va aconseguir que la feina fos més lleugera, i com no a la Sandra, que sent del Maresme, evidentment ens va delectar amb les coques de Llavaneres!
Per tal de fer la coca, he fet un poti-poti de receptes i n'he fet la meva versió.
Ingredients per a la coca:
- 2 llàmines de pasta de full
- 75 gr. d'ametlla molta
- 75 gr. de sucre
- 1 cullerada de vainilla líquida o sucre vainillat
- 2 clares d'ou
- un grapat de pinyons
- 1 culleradeta d'essència de llimona
Ingredients per a la crema pastissera:
- 400 ml. de llet
- 100 ml. de nata
- 90 gr. de sucre
- 50 gr. de maizena
- 1 ou + 1 rovell
- 1/2 branca de canyella
- 1 cullerada de vainilla líquida
Comencem preparant la crema.
Reservem un got de llet i la resta la posem en una olla amb la nata, el sucre, la branca de canyella i ho escalfem al foc.
En un bol barregem el got de llet que hem reservat, hi dissolem la maizena, hi afegim l'ou, el rovell i la vainilla i ho barregem bé.
Quan la llet amb la nata arrenqui el bull, traiem la branca de canyella i hi afegim la barreja del bol. Remenem sense parar perquè no s'enganxi i fins que la crema s'espesseixi. Posem l'olla a refredar amb aigua a l'aigüera per tal de parar la cocció i deixem que la crema es refredi.
Mentre, en un altre bol barregem l'ametlla amb el sucre, la cullerada de vainilla i una clara d'ou fins a aconseguir un massapà.
Veieu?
L'altra clara la muntem a punt de neu, hi afegim l'essència de llimona i la reservem.
Una vegada preparats tots els ingredients anem a muntar la coca.
Estenem una làmina de pasta de full conservant el mateix paper que ja porta i al damunt hi posem la crema deixant un centímetre o dos a les vores.
Una vegada posada la crema tanquem les vores cap a dins. Ho veieu?
Pintem les vores amb una mica d'ou per tal de que quedi ben enganxat, i al damunt hi posem l'altra làmina de pasta de full pressionant una mica amb els dits per tal de segellar-ho bé.
Al damunt hi escampem el massapà.
I una vegada ben estès, hi escampem la clara d'ou a punt de neu.
Vinga que ja gairebé estem!!!
Només ens queda afegir-hi els pinyons, una mica de sucre i cap al forn, que ja el tenim preescalfat a 180 graus durant uns 30 minuts.
A mi els pinyons no m'agraden molt torrats, i per tant, tal com us explicava a l'entrada de la Coca de pasta de full farcida, els poso una estona en remull.
I ja la tenim aquí, a punt per a la revetlla!!!
En voleu un tallet? Jo sí!!!
Gràcies Sandra per compartir el seu secret!!!
Bona revetlla a tothom!!!
Aquesta coca és un pecat capital...queda apuntadíssima per provar-la en una ocasió no gaire llunyana...mmmmm!!!!
ResponEliminaSegur que en un plis plas no en queda ni una engruna.
EliminaPetons!