Com passa el temps, la meva neboda ja ha fet 10 anys!!!
Ja des de fa mesos ella ho tenia clar, volia un pastís de piruletes. I la seva tieta, o sigui jo mateixa, ja la teniu trencant-se el cap a veure com podia fer això de les piruletes.
Al final vaig decidir fer una mousse com la de les receptes de la Mousse de Caipiroska o la de la Mousse de Cava amb maduixes, però substituint el vodka o el cava per les piruletes desfetes.
Però tot buscant idees, vaig trobar el bloc La cuina de casa just amb la recepta que estava buscant, i com que tenia el temps just, vaig decidir anar sobre segur, tot i que hi vaig introduir a la recepta original algun toc personal.
Ingredients:
Per a la base
- 200 gr. de galetes tipus "Digestive"
- 80 gr. de mantega a punt de pomada
Per a la mousse
- 16 piruletes de les petites
- 150 ml. de licor de piruleta
- 8 fulls de gelatina
- 2 iogurts grecs
- 150 gr. de sucre
- 500 ml. de nata per muntar
- 2 sobres de Peta-Zetas
Per a la gelatina
- 100 ml. de licor de piruleta
- 100 ml. d'aigua
- 4 fulls de gelatina
Per a decorar
- piruletes de les grosses
- gominoles
Comencem preparant el motlle, que ha de ser dels que es desemmotllen, posant-hi paper de forn a la base (que sobresurti una mica i així podrem desemmotllar la mousse més fàcilment) i preescalfant el forn a 180 graus.
Triturem les galetes i les barregem amb la mantega a punt de pomada.
Ho posem al motlle, pressionant bé amb les mans fins a cobrir-ne tota la superfície i ho posem al forn 10 minuts.
Ho traiem del forn i mentre es refreda preparem la mousse.
Posem el fulls de gelatina en aigua freda perquè s'hidratin.
Triturem les piruletes petites; jo ho he fet amb la mà de morter, ho veieu?
Una vegada triturades les posem en un cassó al foc amb el licor de piruleta, que jo no sabia ni que existia, però que es veu que la gent s'ho serveix fred com a xarrup. Per cert, l'he trobat al Carrefour, ho dic per si us animeu a fer aquesta mousse i no sabeu on comprar-lo.
Doncs bé seguim. Teniem les piruletes a trossets en un cassó al foc junt amb el licor de piruleta. No pareu de remenar que s'enganxen de seguida perquè això està superdolç! Ah, i paciència que costa una mica que es desfacin del tot.
Una vegada foses hi afegim el fulls de gelatina, ho desfem bé i ho passem en un bol per tal d'afegir-hi els dos iogurts grecs i el sucre. Remenem fins que s'integri tot bé.
Muntem la nata i l'afegim a la barreja amb una espàtula remenant de dalt a baix i amb compte per tal de que no ens baixi.
I quan ja ho tenim tot a punt, hi he posat els Peta-Zetas per tal de donar-li el toc divertit i cruixent.
Ho passem al motlle i ho deixem unes 4 hores ben bones a la nevera.
Quan ja estigui quallat preparem la gelatina.
Posem la resta de fulls de gelatina en aigua freda.
Escalfem el licor de piruleta i l'aigua en un cassó i hi afegim els fulls ja hidratats. Ho deixem refredar una mica, ho aboquem al damunt de la mousse amb molt de compte, i ho tornem a posar a la nevera com a mínim dues horetes més. Jo ho he tingut tota la nit.
I ja podem treure la mousse del motlle.
Com ja sabeu, jo al voltant del motlle hi poso unes bandes d'acetat per tal de que després ens sigui molt més fàcil desemmotllar la mousse. Si voleu veure com ho faig podeu passar per les entrades de la Mousse de Cava amb maduixes o la de la Mousse de Caipiroska.
Veieu? Així és molt fàcil i les capes no es barregen al treure el pastís del motlle.
I ja el tenim!
Ara només ens queda decorar-lo com més ens agradi.
Jo hi he posat gominoles, i ja que la meva neboda feia 10 anys, doncs 10 piruletes, deixant un espai al davant per posar-hi les espelmes.
Us he de dir que ha tingut molt d'èxit i el gust és espectacular, sembla que t'estiguis menjant una piruleta gegant!
Proveu-lo, és com tornar a la infància, i segur que triomfareu!!!
M'ha semblat genial. Jo també vull tornar a la infantesa!! Em guardo la recepta. ;-))
ResponEliminaJa veuràs que bona que queda, i sorprendràs a tothom.
EliminaPetons.
T'ha quedat espectacular....ta neboda devia quedar de pasta de moniato en veure'l...quin goig!!! Per cert, m'encanta això del licor de piruleta!! Petons!
ResponEliminaNo només la meva neboda, he, he, el gust va sorprendre a tothom!!! Està molt bona.
EliminaUna abraçada.
Vale! Ja n'he fet 4 de mousse de piruletes i està boníssim i gens empalagós! Però...remenar les piruletes esmicolades amb el licor....Buuuuuffffff.....acabo amb mal de braç!!!!
ResponEliminaRamon, desfes-les primer amb una mica d'aigua i ho afegeixes després al licor, més fàcil i igual de bo.
Elimina