Ja sé que Sant Jordi ja ha passat, però com que aquest pastís el vaig elaborar el mateix dia, no us vaig poder pujar la recepta, i quedava pendent. Avui ja sense preses i més tranquil·la, us la passo per si us animeu per fer-lo l'any que ve, o en qualsevol ocasió que s'ho valgui. A més, estem a la primavera, i un pastís així de florit sempre ve de gust!
Comencem amb els Ingredients:
Per a la base:
- 250 gr. de galetes tipus "Digestive"
- 100 gr. de mantega a punt de pomada
Per a la crema pastissera:
- 400 ml. de llet
- 100 ml. de nata
- 90 gr. de sucre
- 50 gr. de maizena
- 1 ou + un rovell
- un canó de canyella
- pell d'una llimona
- 1 cullerada d'essència de rosa o de vainilla
Per a la decoració:
- Dues pomes ben vermelles
- Suc de llimona
- Sucre llustre
Primer de tot preparem el motlle, que ha de ser desmotllable, posant-hi paper del forn a la base per després no tenir problemes. El tallem en forma rodona i que pugi una mica per les parets, com a la foto.
Una vegada col·locat el paper, prepararem la base tal com hem fet a l'entrada de la Mousse de torró.
Mentre tenim la base a la nevera, prepararem la crema pastissera.
Us he posat a dalt els ingredients, i l'he elaborat com explico en la Coca de brioix amb crema. L'única diferència és que, aprofitant que el pastís és per Sant Jordi, en lloc de posar-hi l'essència de vainilla l'hi he posat de rosa, però si no en teniu, amb la vainilla quedarà genial. Jo en tenia a casa de quan vaig fer la Crema de mantega de merenga suïssa per a un pastís d'aniversari i l'he aprofitat perquè el gust a rosa contrastat m'encanta.
Quan estigui la crema una mica freda, ja la podrem abocar al damunt de la base de galetes. Veieu? I ho tornem a posar a la nevera mentre preparem les roses per a la decoració.
Necessitem dues pomes ben vermelles, així faran més patxoca a l'hora de decorar el pastís. Les rentem bé i les tallem a quarts. De cada quart en fem làmines finetes i les ruixem amb el suc de la llimona perquè no se'ns oxidin i es tornin marrons.
Una vegada tallades i amb la llimona, les coem al microones per tal de que s'estovin, d'aquesta manera les podrem manipular sense que es trenquin. Jo he anat controlant l'estona de cocció, i quan he vist que eren cuites les he tret.
Les deixem refredar i ja podrem fer les roses. Agafem una tira i l'enrotllem sobre sí mateixa, n'agafem una altra i seguim enrotllant com si fossin els pètals, i així anar fent fins que tinguem la rosa de la mida que ens agradi.
Quan el pastís hagi agafat consistència ja el podrem treure de la nevera i el desmotllarem amb molt de compte. Per últim, anirem col·locant les roses al damunt de la crema. Mireu que xulo que queda, oi que fa goig?
I per acabar, dues recomanacions:
- Que el tingueu a la nevera fins a l'hora de servir.
- Que a última hora l'empolsineu amb sucre llustre, com si el nevéssiu, d'aquesta manera matareu l'acidesa de la llimona i la poma guanyarà dolçor.
El contrast de la base de galeta amb la crema de rosa m'encanta! Us recomano que el proveu, encara que ja no sigui Sant Jordi, i si ho és, doncs, Bon Sant Jordi!
M'ha encantat aquest mètode per decorar el pastís amb fruita fresca... boníssim i preciós que t'ha quedat!
ResponEliminaMarta
Gràcies Marta, la veritat és que queda molt lluït i com tu bé dius, què millor que la fruita fresca?
EliminaUna abraçada.
Fa moooolt de goig...no crec que esperi al pròxim Sant Jordi a fer aquestes roses de poma vermella!!! Petonarros!
ResponEliminaSegur que tindrà força èxit!
EliminaPetons!