PASTÍS DE ROSES DE POMA

Ja sé que Sant Jordi ja ha passat, però com que aquest pastís el vaig elaborar el mateix dia, no us vaig poder pujar la recepta, i quedava pendent. Avui ja sense preses i més tranquil·la, us la passo per si us animeu per fer-lo l'any que ve, o en qualsevol ocasió que s'ho valgui. A més, estem a la primavera, i un pastís així de florit sempre ve de gust!


Comencem amb els Ingredients:
Per a la base:
  • 250 gr. de galetes tipus "Digestive"
  • 100 gr. de mantega a punt de pomada

Per a la crema pastissera:
  • 400 ml. de llet
  • 100 ml. de nata
  • 90 gr. de sucre
  • 50 gr. de maizena
  • 1 ou + un rovell
  • un canó de canyella
  • pell d'una llimona
  • 1 cullerada d'essència de rosa o de vainilla


Per a la decoració:
  • Dues pomes ben vermelles
  • Suc de llimona
  • Sucre llustre

Primer de tot preparem el motlle, que ha de ser desmotllable, posant-hi paper del forn a la base per després no tenir problemes. El tallem en forma rodona i que pugi una mica per les parets, com a la foto.


Una vegada col·locat el paper, prepararem la base tal com hem fet a l'entrada de la Mousse de torró.
Mentre tenim la base a la nevera, prepararem la crema pastissera.
Us he posat a dalt els ingredients, i l'he elaborat com explico en la Coca de brioix amb crema. L'única diferència és que, aprofitant que el pastís és per Sant Jordi, en lloc de posar-hi l'essència de vainilla l'hi he posat de rosa, però si no en teniu, amb la vainilla quedarà genial. Jo en tenia a casa de quan vaig fer la Crema de mantega de merenga suïssa per a un pastís d'aniversari i l'he aprofitat perquè el gust a rosa contrastat m'encanta.


Quan estigui la crema una mica freda, ja la podrem abocar al damunt de la base de galetes. Veieu? I ho tornem a posar a la nevera mentre preparem les roses per a la decoració.



Necessitem dues pomes ben vermelles, així faran més patxoca a l'hora de decorar el pastís. Les rentem bé i les tallem a quarts. De cada quart en fem làmines finetes i les ruixem amb el suc de la llimona perquè no se'ns oxidin i es tornin marrons.


Una vegada tallades i amb la llimona, les coem al microones per tal de que s'estovin, d'aquesta manera les podrem manipular sense que es trenquin. Jo he anat controlant l'estona de cocció, i quan he vist que eren cuites les he tret.


Les deixem refredar i ja podrem fer les roses. Agafem una tira i l'enrotllem sobre sí mateixa, n'agafem una altra i seguim enrotllant com si fossin els pètals, i així anar fent fins que tinguem la rosa de la mida que ens agradi.


Quan el pastís hagi agafat consistència ja el podrem treure de la nevera i el desmotllarem amb molt de compte.  Per últim, anirem col·locant les roses al damunt de la crema. Mireu que xulo que queda, oi que fa goig?


I per acabar, dues recomanacions:

  1. Que el tingueu a la nevera fins a l'hora de servir.
  2. Que a última hora l'empolsineu amb sucre llustre, com si el nevéssiu, d'aquesta manera matareu l'acidesa de la llimona i la poma guanyarà dolçor.


El contrast de la base de galeta amb la crema de rosa m'encanta! Us recomano que el proveu, encara que ja no sigui Sant Jordi, i si ho és, doncs, Bon Sant Jordi!




4 comentaris:

  1. M'ha encantat aquest mètode per decorar el pastís amb fruita fresca... boníssim i preciós que t'ha quedat!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta, la veritat és que queda molt lluït i com tu bé dius, què millor que la fruita fresca?
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Fa moooolt de goig...no crec que esperi al pròxim Sant Jordi a fer aquestes roses de poma vermella!!! Petonarros!

    ResponElimina