COOKIES DE XOCOLATA

Hi ha dies que tens un sopar o un dinar amb bona companyia i que saps que serà d'aquells d'anar fent, dels que no tens pressa per acabar, dels que vas xerrant i allargant la sobretaula amb un cafè, un altre, una copeta, i unes galetes de xocolata per anar picant. És en aquestes ocasions quan us recomano que tingueu apunt les Cookies de xocolata.


Ingredients:
  • 500 g. de farina
  • un pessic de llevat
  • un pessic de sal
  • aroma al gust (jo hi he posat canyella en pols)
  • 250 g. de mantega a punt de pomada
  • 250 g. de sucre
  • 2 ous
  • xocolata de postres tipus fondant per a guarnir

Preparació:

En un bol tamisem la farina, la sal, el llevat i la canyella.


Hi afegim els ous, el sucre i la mantega a punt de pomada.


Barregem tots els ingredients i els amassem amb les mans. 


Un cop quedi homogeni en fem un xurro i el filmem per a posar-lo a la nevera una estona i poder treballar millor.


Agafem un tros de la massa i l'estirem en una taula ben enfarinada amb un corró procurant que tingui el mateix gruix per tot arreu, un mig centímetre.


Amb els talladors de galetes anem fent les cookies. Podem fer diverses formes utilitzant varis talladors, i així queden més divertides.


Jo aquesta vegada he fet papallones, quadrats, rodones, estrelles, núbols i cors.


Anem fent fins a acabar tota la massa i les anem col·locant en una safata on prèviament hi haurem posat paper de forn.


Les hem de posar separades perquè al coure's creixen una mica i podrien quedar enganxades les unes amb les altres.
A més a més la safata del forn ha d'estar freda, perquè si no es desfan una mica abans de que tinguin temps de coure's i les formes no queden tan maques. O sigui que heu de fer varies fornades, com sol passar, procureu que la safata es vagi refredant.


Les enfornem uns 8 minuts amb el forn preescalfat a 200 graus.
Tal i com us aconsellava en l'entrada de les Cookies de Sant Jordi, traieu-les encara que estiguin blanquetes, que sinó es torren de sota i a més us quedarien molt eixutes.
Les deixem refredar en una reixa i mentre prepararem la xocolata.


Tallem la xocolata a trossos petits, la posem en un bol i la fonem al microones anant en compte de que no es cremi. Remenem amb una cullera perquè s'acabi de desfer tota i ja hi podrem anar sucant les galetes.


Unes quantes les he sucades per la meitat i les he anat deixant en un paper de forn perquè es refredi la xocolata i s'endureixi.


I les altres les he col·locades en un paper i sucant una forquilla a la xocolata les he anant esquitxant pel damunt simulant ratlles.


Les deixem reposar per tal de que la xocolata s'endureixi i ja les tindrem.


Ens n'han sortit unes quantes! Quina olor i quina pinta, mare meva!!!



Ara ja només ens falta la companyia i anar fent!


Bona sobretaula!!!


2 comentaris:

  1. Molt ben decorades!!! Quin entreteniment!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga, i sí, són entretingudes, però s'ho valen perquè estan molt bones.
      Petons.

      Elimina