Durant les Festes de Nadal tenim un munt de dinars de família, i un dels plats més esperats, és l'ànec. Jo crec que si el dia de Nadal no fes ànec de segon, em farien fora de casa, i com que no tinc opció els cuino una de les meves receptes preferides: l'Ànec amb poma i canyella.
Jo aquest plat el faig amb ànec, però també es pot fer amb pollastre de pagès.
Ingredients:
- 1 Ànec o pollastre a trossos
- oli d'oliva
- 3 pomes tipus Golden
- 1 ceba
- 1 got de conyac
- 1 branca de canyella
- sal i pebre
Som-hi doncs!
Comencem salpebrant l'ànec i rostint-lo en una cassola amb oli.
Una vegada enrossit, el traiem de la cassola i el reservem.
Piquem la ceba ben petita...
i la sofregim en el mateix oli que hem rostit l'ànec.
Quan estigui daurada hi afegim l'ànec, el got de
conyac i la canyella.
Ho deixem coure fins que es redueixi una mica.
Mentre, pelem, trossegem la poma a daus i l'afegim a la cassola.
Deixem que es cogui tot tapat ¾ h. aproximadament, remenant de tant en tant.
Un cop cuit, traiem el pollastre i col·loquem la poma amb la ceba al got del "pimer" per tal de triturar la salsa i fer-ne un puré. Ho tastem i ho rectifiquem de sal.
Un cop feta la salsa la posem en una salsera per a servir.
Podem deixar una mica de suc de la salsa sense triturar per tal d'escalfar l'ànec, i la resta, servir-la a part perquè cadascú se'n serveixi la quantitat que
vulgui.
També podem acompanyar-ho amb unes quantes prunes i orellanes amb pinyons, que fan més festa.
Ummmm, quina pinta..., i quina oloreta...
Bon profit!
la sento des d'aquí, aquesta oloreta!! que bo! Bones festes
ResponEliminaNo ho dubto, hahahaha. Bones festes Marina!!!
Elimina