CREMA D'AVELLANES D'HIVERN

Quan encara era bona noia, (ara ja sóc més dolentota), els Reis Mags del Clot, em van portar un regal fantàstic i que li tinc molta estima, el llibre de receptes "La cuina de l'avellana", d'en Joan Jofre i Agustí Garcia, tota una troballa!!!
En aquest llibre, hi ha un munt de receptes amb l'avellana com a convidada principal, a més a més d'uns quant apunts sobre el conreu de l'avellaner, les seves varietats, etc... Però una de les meves receptes preferides i que vaig degustar per primer cop a la taula de la Laura i en Ramon, és la Crema d'avellanes d'hivern. Deliciosa!


Doncs som-hi, que ara que sembla que ja ha arribat el fred, ve de gust una crema d'avellana ben calenta.

Ingredients:
  • 1,5 litres de brou de pollastre
  • 150 gr. de mantega
  • 100 gr. de farina
  • 200 gr. d'avellanes torrades i triturades
  • 1/4 de litre de nata
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • 1 copeta de conyac
  • sal
  • pebre
  • nou moscada

Comencem tallant la ceba i el porro ben petit.


Posem la mantega en una cassola i hi sofregim el porro i la ceba.


Quan hagi agafat color hi afegim la farina i ho remenem fins que quedi cuita per evitar que després la hi notem a la sopa.


Poc a poc i sense parar de remenar per tal de que no se'ns hi facin grumolls, hi anem afegint el brou ben calent i el brandy.
Ho deixem coure uns 20 minuts.


Una vegada cuit ho passem pel col·lador xinès o per un col·lador espès i ho passem en una altra cassola per tal d'acabar la cocció.


Triturem les avellanes torrades.
Quan el brou que hem col·lat torni a arrancar el bull, afegim les avellanes...


... la nata, ho rectifiquem de sal i pebre, i hi afegim una mica de nou moscada.


Ho remenem bé i ho deixem coure 15 minuts més a foc molt lent.
Un cop cuit ho servim amb una fulla de julivert al mig per a decorar.


I bon profit! No trigueu molt a menjar-vos-la que es refreda!!!
Moltes gràcies Reis Mags del Clot, després d'aquest regal, us prometo que tornaré a ser bona noia!




6 comentaris:

  1. He vingut des del facebook dient d'avellanes? mmm això s'ha de veure ... i la veritat és que jo en faig una molt semblant amb ametles i està molt bona. Amb avellanes s'haurà de provar! me l'apunto! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo d'ametlles no n'he fet mai, veus? Ho hauré de provar.
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Pel títol em pensava que era una crema de xocolata, però veig que res a veure...aquesta és molt més sana! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una bona sopeta aquests dies d'hivern sempre s'agraeix. I si de postres hi ha crema de xocolata amb avellanes millor que millor!!!
      Un petó!

      Elimina